Ride out 26 juli

Wederom een geweldige dag beleefd met de broeders van Widows Sons.

Wij zijn de dag gestart in het logegebouw van de Geldersche broederschap in Arnhem. Met dank aan het bestuur van de stichting logegebouwen Arnhem voor het gebruik van deze locatie. De ma├žonnieke motor broeders die zich hadden aangemeld voor deze dag werden ontvangen met een verse bak koffie of thee en een flinke punt gebak. Dit laatste met de complimenten van een jarige broeder die trakteerde gezien hij een jaartje wijzer was geworden. (Dat hij leve!) Helaas zijn de Corona perikelen ons nog niet uit het zicht gereden broeders en omdat dat deze ons nog immer achtervolgt is het logegebouw dus ook conform de RIVM-regels ingericht. Gelukkig mocht deze wat postapocalyptische aanblik onze pret niet drukken en genoten wij van onze aanwezigheid en verhalen. De afspraak was dat we zouden vertrekken om 11:00, maar dit moest even op zich wachten omdat een broeder zijn afslag had gemist en hierdoor wat meer van het asfalt moest genieten dan dat hem op dat moment lief was. Dit alles was voor de wachtende, zeker niet vervelend omdat wij genoeg te bespreken hadden over onze fietsen en ondertussen konden luisteren naar het heerlijk gefluister en gebrul, van de Jekyll and Hyde-uitlaten van een aanwezige broeder biker. (Zo zie je wijsheid komt met jaren)

Toen wij vertrokken scheen onze koperen vriend flink op het asfalt en de weergoden waren ons goed gezind. Door Velp, Rheden, de Steeg, Dieren, waarna de weergoden zich bedachten en ons toch even de zwarte, donkere wolken van onze Roadtrip liet zien. Waarna we werden getrakteerd op een malse zomerse, doch zeer vochtige, bui regen. Hoewel dit ongeveer 10 minuten duurde was dit voldoende om alle behoorlijk vochtig te laten voelen. Maar broeders, na een goed gesprek met de weergoden steeg de temperatuur en verdwenen de donkere wolken. Wij droogde al snel weer op en vrij vlot daarna hielden wij een korte tussenstop, om wat te drinken en ons te verlichten. Dit onder het genot van het prachtige Hollands landschap met uitzicht op de IJssel. Na de pauze weer de dijk op en de wind in ons gezicht. Het is een prachtig gezicht te zien hoe een lint van gelijkgestemde broeders, met het schone symbool van Widows Sons op de rug, zich verplaatst door het landschap. Schaapjeswolken, groen gras, rustieke dijkhuisjes,de Hollandse natuur, al deze schoonheid viel ons vandaag ten deel. Eenmaal aangekomen in Heerde werden we ontvangen in een geweldig leuk en vriendelijk restaurant genaamd de Postkamer en getrakteerd op een super dikke hamburger met friet en een drankje. Onze dank dan ook voor de zeer uitstekende verzorging van dit restaurant.

Heerlijk zittend in de zon op het terras, genieten van onze gesprekken en het eten. Broederschap, gelijkgestemdheid en het bikers leven, wat kan een Widows Son zich nog meer wensen? Na het eten hebben we afscheid genomen, uiteraard niet zonder eerst wat plagerijen onderling te doen. Misschien geeft dit voor de toekomst een insteek voor een goed bouwstuk over karma?

Broeders, een geweldige dag. Voor vandaag in ieder geval toost ik op vrijheid, gelijkheid en broederschap. Cheers broeders.