Ride out 14 Juni

( Voor meer fotos check out Alkmaar 14 juni 2020 )


Yes, yes, yes.
Eindelijk is het zo ver, we gaan rijden.
Het Corona-tijdperk valt zwaar, maar de versoepeling is daar. Vele Broeders hadden niet kunnen rijden, geen kilometer onder het rubber door. Maar nu uiteindelijk mogen we met gepaste afstand rijden.
Zaterdagavond, de whatsapp staat rood (een broeder in nood), ach het kan ook niet anders, een HD met pech. Kabelboom doormidden en een broeder met een teleurstelling. Natuurlijk, ook bikers helpen elkaar. Kom maar achter op een echte motor zitten. Overigens, mocht je kont het uit houden. Dat is afzien geblazen. Break Out gaat toch mee.
08.45 uur bij de McDonald’s Nieuwegein. We staat er al. Santa komt er ook aan met zijn paleis van een motor. En niet veel later Break Out, ja ja achterop een BMW voor vandaag.


06 gaat, weer een Broeder in nood, (oeps), een BMW die niet wil starten.
Snel nemen wij een beslissing. Ook die broeder laten we niet staan. Bij de motor aangekomen bleek overigens dat mogelijk de accu niet al te best meer was, maar hij start en we gaan. Gas d’r bie, gang is alles.
In Alkmaar aangekomen, staat de hele ‘gang’ Widows Sons klaar met al hun motoren. Pracht en praal. Van de duurste Indian tot de kleine Rebel Honda. Geweldig leuke motoren en goede en leuke broeders. Koffie, ja ja, en ook gebak.


Naast het gebruikelijke verhaal over veiligheid en goede ontvangst, die verzorgd is door de vrouw van een Broeder Peaky (thanxxx!!!), gaan we op weg. Peaky voorop, en gang erin. Big Daddy erachter.
Dijken, bochten, gas open, gas dicht, draaien, plat door de bocht, blokken. ‘T is een geweldige rit.
Mooi weer en droog, dat is belangrijk. Door de polders heen, over dijken, molens, wat is Nederland mooi, ook om trots op te zijn. In Hoorn nemen we, zoals het hoort bij de Widows Sons, een lekkere vette hap met een hamburger en meer.
De groep is groot, wel 25 bikers op de weg. Maar het gaat goed, alles loopt soepel. We gaan richting Enkhuizen. Daar splitst de groep zich af. Voor sommige broeders weer een lange rit naar huis. Ook wij gaan via Enkhuizen, naar Lelystad, Hilversum, Utrecht, De Bilt, Culemborg.
Het was supergezellig, en mooi.
Op naar de volgende ritten die gaan komen.
Bent U vrijmetselaar en bezit u een motor? Kom eens langs en rij mee. Stuur ons dan even een bericht.