Een echte vereniging

Toch wel een momentje! Het is een feit: de geboorte van “ons” kindje!

Het is zo ver, ik heb de eer als 7e lid (Founding Member) van de Widows Sons Netherlands bij een klein feestje te mogen zijn, namelijk dat van de oprichting van onze echte Vereniging. Je kent dat wel, bankrekening, statuten, verzekering. Onze huidige President “Gloria” heeft met het bestuur harde arbeid verricht om achter de schermen dit allemaal voor elkaar te krijgen. Hulde aan het bestuur. En dat in deze Corona-tijd. En ja misschien in de toekomst een “reizend chapter“, zo zijn bikers, geen vaste verblijfplaats, altijd weer op weg naar meer kilometers en meer asfalt. De honger naar reizen zit in ons bloed, het onderweg zijn met broeders is alles.

Na een dag werken de motor gepakt, wat kleine dingen mee want we gaan slapen bij  “Big Daddy“ natuurlijk, op naar  goede whisky, allemaal van toepassing op dit kleine feestje. Toch weer een gek gevoel, nooit gedacht dat we geschiedenis gaan schrijven binnen de “Vrijmetselarij“ in Nederland. De Widows Sons Netherlands is een feit, en ik ben er trots op. Wij zijn er trots op.

Motor aan, yes, de vette klappen komen eruit en we draaien de dijk op. We gaan Peaky en Break Out, Santa, en Shut Up W ophalen bij de Mac in Nijkerk. Ook deze kanjers zijn erbij. Banden warmgedraaid op de dijk, via Vianen de snelweg op. Gas open, brallen met dat ding. Via Utrecht richting het noorden. Toch vreemd, hoe zal het zijn over 100 jaar. Ik hoop dat de geschiedenis een feit is en dat het chapter Widows Sons dan nog steeds bestaat.  Ons nobele gedachtengoed van “vrij man van goede naam“, ik hoop dat het er dan nog is. Natuurlijk, de motoren zijn anders. Waterstof, elektrische motoren, wie zal het zeggen. Voorlopig komen er dikke decibellen uit mijn pijp. Ik ruik olie, benzine, en rubber.

Nijkerk, daar vandaan gaan we gezamenlijk naar “Valthermond“. Wat? Het lijkt wel een plek uit een Harry Potter-film, maar nee niets is minder waar, ergens boven in het Noorden, ergens ver weg. Voor mij (B1) een 175 km heen en dan nog terug. Peaky moet even 210 km heen, en ook nog terug. Kilometervreters zijn we, asfalt na asfalt, dorp na dorp, stad na stad. Nooit rust hebben, rijden, dat willen we.

We komen in Emmen bij het logegebouw aan. Daarvandaan naar de notaris. Daar aangekomen maakt het echt wel wat indruk: stoere bikers komen even langs. Na de gedane zaken en commentaar over een motor met hangt….n, (tegen mijn BMW), veel lol en gelach vertrekken we. Het is een feit, we zijn een geregistreerde vereniging. Wij zijn nu Widows Sons Netherlands. Op naar de BBQ en de whisky.

Aangekomen bij Big Daddy een warm nest van broederliefde.  Zo na een dag hard werken is het feest. Big Daddy met zijn lieve vrouw en de honden staan al te wachten.  Ik wil een whisky en eten, uitbuiken en goede gesprekken. Ja, goede, inhoudelijke en spirituele gesprekken voeren bij de Vrijmetselaars is herkenbaar. Hier zal je nooit veroordeeld en beoordeeld worden op je gedachtegang. Onze meningen leggen we naast elkaar en leren van elkaars levenservaring. Het geeft stof tot na denken, zodat je met deze gedachte tot een beter mens voor je zelf kan worden.

Wakker worden is voor mij nooit een probleem, maar nu na een zware avond gaat dat net even anders, mijn god wat kan die Broeder snurken. Peaky, even stil! Je bike is er niets bij.  Even naar de WC en eten.

Maar wacht, daar staat een zwembad, en het is nog warm ook, iedereen slaapt, ik duik er in. En dat was even lekkerrrrrrrrrrr. Peaky kom op, je nest uit. Binnen 10 minuten zitten we met ons edele delen in het zwembad. 07.15 uur in de ochtend. Heerlijk.

We nemen afscheid van een warm nest. Gas open, terug naar huis. Via Zwolle, Utrecht hup naar Culemborg. Enkele broeders gingen gisterenavond al weg.  We hebben geschiedenis geschreven en hoe! Het is een feit “Widows Sons Netherlands“ is een volwaardige chapter en misschien op naar een echte reizend chapter. Wat kan geschiedenis toch mooi zijn.

Overigens, volgend jaar zijn alle Widows Sons Netherlands uitgenodigd bij Big Daddy, in het zwembad, lustrum 2 jaar. O ja, geen zwembroek meenemen.

Ben u vrijmetselaar onder het “Groot Oosten der Nederlanden“ en heeft u een motor. Kom rij mee, broeders onder elkaar.

B1